fredag 3. oktober 2014

Oppdrag 5: Sex og samliv

(Jeg var ikke klar over dette oppdraget, så har derfor ikke noe forberedt)

Heisann!
På tirsdag hadde vi Sex og samlivs dag på skolen om seksualitet, sykdommer, sex, prevensjon og Amathea. Det var 6 forskjellige "stasjoner" (de jeg akkurat skrev over) som vi byttet på i grupper med forskjellige leger og lærere som snakket. Dette var jo en dag som flere hadde gledet seg til. Noen synes dette opplegget var flaut, andre synes detter var veldig morsomt. Jeg personlig synes begge deler. Det var kanskje litt merkelig å høre på at lærerene våre fortalte men men.



http://www.klikk.no/multimedia/archive/00540/sexytime2_540673b.jpg



Jeg tenkte å fortelle litt mer detaljert om de forskjellige stasjonene vi hadde;

Stasjon Amathea: Her kom det en dame fra en gruppe som heter Amathea i Stavanger for å fortelle om hva de drev med, som var å hjelpe unge jenter med å finne ut om de skulle ta Abort eller beholde barnet hvis man var blitt gravide med et uhell. Hun snakket også om litt andre steder hvor man kunne få hjelp til slik. Hun viste en film og fikk oss til å gruble litt over hva vi selv ville gjort.

Stasjon prevensjon: Her lærte vi om forskjellige prevensjons midler. De snakket også litt om det rundt sex, porno og voldtekt. På slutten fikk alle plast peniser og kondomer også fikk alle prøve å ta på kondomene.

Stasjon sykdommer: Her var det en lege som snakket om alle sykdommene man kan få av seksuelle handlinger og sammenhenger. Han viste bilder, forklarte og snakket om hva som kunne skje før, etter og under sykdommen. Og han ga oss litt tips til hvordan ,an kunne holde seg unna sykdommene.

Stasjon seksualitet: På denne stasjonen var det en homoseksuell mann fra Stavanger som kom for å fortelle og snakke med oss LBHT samfunnet og litt rundt det. L = Lesbisk, H = homoseksuell, H = heteroseksuell, T = transeksuell

Stasjon sex generelt: Her var helsesøsteren fra Vågen vgs og snakket med oss om alt mulig. Hun snakket om kjæreste egenskaper, venne egenskaper, kjærlighet, orgasme og sex. På slutten hadde hun kysseskole der hun forklarte hvordan jenter liker å bli kyssa, noe som var ganske morsomt.

http://bloggfiler.no/carinaraustein.blogg.no/images/689804-11-1266508499642.jpg
Alle bilder er hentet fra Google.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar