fredag 19. september 2014

Oppdrag 3: Skotsk valg

Heisann!
I dag var oppdraget å skrive om valget i Skottland, der man skal stemme for uavhengihet. Dette er et veldig spennende og viktig valg, og det er derfor overalt på internett og aviser. Derfor er det kanskje gøy for de på vår alder å høre litt mer om det, slik at vi også får følge med og ha vårt syn på saken!


Skottland har vært en del av Storbritannia siden i 1707, da kongeriket i nord ble forent med England og Wales. Skottene har siden hatt ulike grader av selvstyre. Men nå ønsker de å stemme om hva menneskene i Skottland synes om å løsrive seg fra Storbritannia.
Selvom Skottland har sin egne folkevalgte forsamling, er det London som styrer utenriks og sikkerhetspolitikken. En proffesor fra Skottland sier at landet nå er sterkt nok og fornuftig nok til å klare seg selv!

Dett er et veldig spennende valg for mange, i og med at det kan komme store konsekvenser hvis Skottland løsriver seg. Selv om det er bra med uavhengihet er det mange som lurer på om det er det beste å gjøre. Uansett om det blir JA eller Nei, vil nok Skottland bli splittet.

Det har blitt tatt målinger om valgene folk ha tatt, og det vil bli jevnt. Utifra målingene som ble tatt i starten vil omtrent 54% si nei, og 46% si ja til uavhengihet.

// Hva tror du vil skje med Skottland?

Kilder:
http://www.bt.no/meninger/leder/Skottlands-valg-3199009.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar